Виробник товарів для дому "Фрекен Бок" провів часткову релокацію на захід України

Вівторок, 14 червня 2022, 14:40 -
 
uprom.info

Корпорація "Біосфера", найбільша в Україні на ринку товарів для дому, з початку війни здійснила часткову релокацію виробництва та логістичних потужностей у західні області.

Про це повідомив власник та CEO корпорації Андрій Здесенко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Хоча всі заводи працюють, ми зробили релокацію з основного виробництва у Дніпрі: відкрили виробництво у Тернополі та на 20% збільшили потужності та номенклатуру нашого заводу у Летичеві (Хмельницька обл.), бо вони перебувають у більшій безпеці. Також перевезли половину наших логістичних потужностей на захід України, щоб зменшити ризики знищення ракетними ударами", – сказав він.

Здесенко уточнив, що "Біосфера" працює з третього дня війни цілодобово, тому що її продукція – це товари першої необхідності: засоби особистої гігієни, вологі та сухі серветки, сміттєві пакети, дитячі підгузки, туалетний папір, одноразовий посуд, товари для прибирання та ін.

Реклама:

Він уточнив, що корпорація встигла підготуватися до війни, відпрацювавши систему основного бомбосховища та кількох альтернативних на підприємствах. За його словами, під час повітряних тривог персонал слідує в укриття, виробництво зупиняється, що дуже впливає на продуктивність, ефективність та собівартість.

Водночас він наголосив на величезних проблемах, особливо логістичних, які існують з виконанням експортних контрактів, настільки необхідних корпорації для стабільної роботи в умовах падіння внутрішнього ринку та воєнних ризиків в Україні. У зв'язку з цим голова корпорації повідомив про плани створити дублююче виробництво за кордоном.

За його словами, деякі банки виявили бажання брати участь у цьому проєкті, бо це купівля активів за кордоном, а не в Україні.

Корпорація "Біосфера" працює в Україні понад 20 років. Її продукція представлена на ринках 30 країн Європи та Азії. У продуктовому портфелі – понад 2 тис. найменувань під 13 торговими марками "Фрекен БОК", Smile, Selpak, Vortex, Novita, PRO Service, "ЛайKit", Bambik та ін.

Реклама: