Японія забороняє інвестиції в РФ та готується до вугільного ембарго попри залежність 

П'ятниця, 8 квітня 2022, 21:13 -

Японія планує заборонити імпорт російського вугілля через звірства Росії в ході війни проти України, попри те, що залежить від РФ на 13% свого імпорту.

Про це повідомляє Bloomberg.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявив, що Японія заборонить імпорт російського вугілля, незабаром після заяви ЄС про вугільне ембарго з середині серпня. Водночас прем'єр-міністр відмовився назвати конкретні терміни заборони на вугілля.

"Жорстокі та нелюдські дії Росії виявляються одна за одною по всій Україні", – сказав Кісіда. Він додав, що Москву потрібно змусити взяти на себе відповідальність. "Ми заборонимо імпорт російського вугілля".

Реклама:

За словами голови японського уряду, Японія швидко знайде альтернативні джерела та поетапно скорочуватиме імпорт, зменшуючи залежність від Росії в енергетиці, але не уточнив часові рамки такого кроку.

Імпорт російського вугілля становить близько 13% електроенергії в Японії, а також використовується у виробництві сталі та цементній промисловості. Японія є третім найбільшим імпортером вугілля у світі після Індії та Китаю.

Країна з наступного тижня заборонить імпорт російських товарів, таких як горілка та деякі види деревини, а також – нові інвестиції в Росію.

Синхронно з Євросоюзом країна заморозить активи ПАТ "Сбербанк Росії" та ПАТ "Альфа-Банк", а також накладе санкції на ще більше російських фізичних осіб і груп.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: