Гольф: російських і білоруських спортсменів відсторонили від змагань

Понеділок, 7 березня 2022, 13:34

Міжнародна федерація гольфу (IGF) відсторонила російських і білоруських спортсменів від змагань через вторгнення РФ в Україну за сприяння Білорусі.

Про це йдеться в заяві федерації.

"IGF засмучений подіями в Україні і в єдності з Олімпійським рухом підтримує заклики до миру. IGF вірить, що спорт може сприяти миру і що він об’єднує спортсменів і країни, руйнуючи бар’єри та створюючи взаєморозуміння між культурами.

Уважно розглянувши рекомендації МОК щодо дій, які мають бути вжиті щодо порушення Олімпійського перемир’я урядами Росії та Білорусі, IGF вирішив, що на знак солідарності з олімпійським рухом та для захисту цілісності міжнародних спортивних змагань і безпеки всіх учасників, IGF не буде запрошувати або дозволяти участь російських і білоруських спортсменів та офіційних осіб у міжнародних змаганнях під його юрисдикцією, які включають командний чемпіонат світу 2022 року серед аматорів", – заявили в IGF.

Реклама:

При цьому федерація продовжуватиме уважно стежити за ситуацією і може адаптувати свої рішення та заходи відповідно до майбутніх подій.

Детальніше про спортивні санкції проти агресора – у статті ЕП Назад в СРСР: що втратили "мирні" росіяни за сім днів війни, і це ще не кінець.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: