Гонтарева закликала голову центробанку РФ Набіулліну піти у відставку

Четвер, 3 березня 2022, 13:08

Найкращий вихід після розпочатої Росією війни проти України особисто для голови Центрального банку Росії Ельвіри Набіулліної та всього складу ЦБ РФ – подати у відставку на знак протесту та не фінансувати злочинний режим.

Про це заявила ексголова Національного банку України Валерія Гонтарева у коментарі "Інтерфакс-Україна".

"Шкода дивитися, як колись шановний у світі центробанкір, яка отримала нагороду найкращого голови ЦБ світу, продала свою душу Дияволу", – сказала Гонтарева.

Вона зазначила, що 2 березня представник РФ у Світовому банку Борис Львін подав у відставку на знак протесту проти розв'язаної Росією війни проти України.

Реклама:

"А вона (Набіулліна – ред) не тільки не подала у відставку, але продовжує підтримувати цей кривавий режим і намагається виправдати його дії", – наголосила Гонтарева.

Коментуючи звернення голови ЦБ РФ до співробітників банку напередодні, ексголова НБУ підтвердила: на Росію чекають безпрецедентні за масштабом економічні проблеми.

"Вже почався повний колапс їхньої банківської системи та допомоги від ЦБ на валютному ринку чекати більше не доводиться. Поки вони підтримали рубль грошима експортерів, але введення санкцій та швидке ембарго на постачання нафти, вихід найбільших мультинаціональних компаній та відключення платіжних систем зроблять свою справу – вже дуже скоро ця підтримка також вичерпається", – вважає Гонтарева.

На її думку, "ніяка монетарна політика ЦБ, ні їхня платіжна системи Мір їм уже не допоможе, колапс неминучий".

Гонтарева наголосила, що у 2015 році НБУ визначився з візією, місією та цінностями, на основі яких будується корпоративна культура організації.

"І саме тому навіть у розпал кривавої війни наш НБУ та банківська система працює як годинник! А команда ЦБ РФ без життєвих цінностей та візії працювати просто не може", – констатувала ексголова Нацбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: