США послаблять митні обмеження проти Китаю за сотнями товарів

П'ятниця, 25 березня 2022, 17:59 -
 
unsplash

Адміністрація Байдена дозволить понад 350 китайським товарам обійти високі імпортні мита, введені експрезидентом Дональдом Трампом.

Про це повідомляє New York Times з посиланням на Торговельний офіс США.

Під час свого терміну Трамп ввів проти Китаю мита на товари вартістю 360 мільярдів доларів у розпал торговельної війни між Вашингтоном і Пекіном. Через тиск з боку бізнесу адміністрація Трампа дозволила певним продуктам уникнути мит до 2020 року.

Торговельний офіс США заявив, що відновить деякі тарифні виключення, термін дії яких закінчився в кінці 2020 року, але які відмовився відновлювати тодішній президент США Дональд Трамп.

Реклама:

Таке рішення дозволить деяким компаніям уникати надмірних податків на китайську продукцію, яку не можна імпортувати деінде. Йдеться про 352 з 549 схвалених виключень, які діятимуть до кінця 2022 року.

Адміністрація Байдена зазнала тиску з боку законодавців і бізнес-спільноти щодо відновлення виключень з митних бар’єрів. Бізнес стверджував, що тарифи завдають шкоди компаніям і споживачам і ставлять США в неконкурентне становище. 

Нагадуємо:

У Сполучених Штатах набуло чинності анонсоване Дональдом Трампом 5 травня 2019 року підвищення ставок ввізного мита для деяких груп китайських товарів. 

У січні 2020 року США та Китай уклали угоду, якою "поставили на паузу" майже дворічний торговельний конфлікт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: