Siemens призупинив контракт із РФ на поставку нових електропоїздів "Сапсан"

Вівторок, 22 березня 2022, 18:30

Німецький концерн Siemens повідомив Російську залізницю (РЖД) про призупинення контракту на покупку високошвидкісних електропоїздів "Сапсан".

Про це заявив глава правління РЖД Олег Білозеров, пише "Новая газета".

За його словами, переговори з Siemens велися "до останнього моменту", і компанія "шукала варіанти продовження дії". При цьому договір з обслуговування поїздів залишається чинним.

Білозеров зазначив, що минулого року РЖД придбала три нові потяги "Сапсан", яким ще належить пройти сертифікацію.

Реклама:

"Ми вважаємо, що незалежно від того, як складатиметься ситуація, ми до літа постараємося до Санкт-Петербурзького форуму запустити новий рухомий склад", - додав він.

"Сапсани" - ми припускаємо, ходитимуть. Якщо виникатимуть якісь нюанси, значить, відповідно, запчастини допрацьовуватимемо, шукатимемо варіанти, як це працюватиме", - резюмував Білозеров.

Про те, що Siemens продовжить техобслуговування поїздів "Сапсан" і "Ластівка", компанія повідомляла минулого тижня. При цьому на початку березня концерн призупинив інвестиції у новий бізнес у Росії.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: