Сервіс Airbnb блокує "благодійне" бронювання житла в Україні через шахраїв

Понеділок, 21 березня 2022, 18:17

Платформа для пошуку житла Airbnb блокує можливість "благодійного" бронювання житла в містах України для допомоги українцям - через шахрайські випадки і масове створення нових оголошень на платформі з метою заробітку на благодійності.

Про це пише Wired.

Наразі користувачі сервісу забронювали 434 тис ночей у Києві, Львові та Одесі, щоб показати солідарність з українцями. 

За даними платформи, ці замовлення зібрали понад 15 млн доларів допомоги. При цьому, компанія, яка зазвичай бере 20% комісії з кожного бронювання, відмовилась від своїх комісій в Україні.

Реклама:

"Після того, як почали надходити бронювання пожертв, деякі господарі створили "привиди" для квартир в Україні, яких не було. У деяких випадках вони взагалі можуть не проживати в Україні.

Це суперечить політиці щодо фейкових акаунтів, навіть якщо ці списки були призначені для збору коштів", - цитує видання Бена Брейта, керівника глобальних комунікацій в Airbnb.

Так, у середині березня платформа взагалі заблокувала можливість новим хостам створювати оголошення в Україні, щоб мінімізувати шахрайство, яке також заважає фактичним українцям отримувати кошти через платформу.

Компанія також повідомила, що "уважно оцінює" всю лістингову діяльність в Україні та вживає заходів для виявлення шахрайства.

Окрім пожертвувань безпосередньо українським господарям Airbnb, Брейт зазначив, що люди також можуть робити пожертви на Airbnb.org, який зобов’язався надати безкоштовне короткострокове житло для 100 000 біженців, які їдуть з України.

Раніше Airbnb зупинив роботу в Росії та Білорусі.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: