ЄЦБ попередив про банкрутство "дочок" Сбербанку

Понеділок, 28 лютого 2022, 10:27

Європейський центробанк заявив про можливе банкрутство Sberbank Europe AG та його дочірніх компаній в Хорватії та Словенії.

Про це йдеться в прес-релізі ЄЦБ від 28 лютого.

"ЄЦБ оцінює, що Sberbank Europe AG та його дочірні компанії в Хорватії та Словенії стають банкротами або, ймовірно, збанкрутують.

Оцінка поширюється на три організації під прямим наглядом ЄЦБ: Sberbank Europe AG зі штаб-квартирою в Австрії та дочірні компанії в Хорватії та Словенії", – ідеться в повідомленні.

Реклама:

Sberbank Europe AG є дочірньою компанією Сбербанку Росії, контрольна частина якого належить Російській Федерації.

"Оцінка проводиться за відпливом депозитів у результаті впливу геополітичної напруженості на репутацію", – кажуть у ЄЦБ.

Там пояснюють, що "дочки" Sberbank Europe AG в Хорватії та Словенїі стають банкрутами або мають таку перспективу через погіршення ситуації з ліквідністю.

Австрійський материнський банк Sberbank Europe AG повністю належить Публічному акціонерному товариству "Сбербанк Росії", мажоритарним акціонером якого є Російська Федерація (50% плюс одна акція).

"Рішення (попередити про можливе банкрутство – ред.) ЄЦБ ухвалив після того, як визначив, що найближчим часом банк, імовірно, не зможе погасити свої борги чи інші зобов’язання в строк погашення", – наголошує ЄЦБ.

Цю оцінку також має підтвердити Єдина рада щодо санації банків (Single Resolution Board).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: