Мінфін зменшив виплати за євробондами у вересні на 100 мільйонів доларів

П'ятниця, 18 лютого 2022, 11:52 -

Міністерству фінансів вдалося на лютий викупити 20% ВВП-варантів України, а також скоротити виплати за євробондами у вересні на 100 млн доларів.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко під час години запитань до уряду.

Він розповів, що премія за ризик українських єврооблігацій перевищує 1000 базисних пунктів внаслідок геополітичної ситуації. Крім того, від початку 2022 року ситуація у світі не дозволила жодному суверенному емітенту з аналогічним Україні кредитним рейтингом вийти із запозиченнями капіталу на міжнародні ринки.

Мінфін скористався ситуацією та вчасно, з кінця минулого року, почав операції з державним боргом. Таким чином уряд викупив вже 20% ВВП-варантів України та частину євробондів із погашенням у вересні 2022 року.

Реклама:

"Завдяки цьому виплати з погашення євробондів будуть на 100 млн доларів менше і становитимуть 912 млн доларів у версені", – зазначив Марченко. "Суттєво нижче, ніж становили платежі торік".

Читайте більше у статті Ярослава Вінокурова: Поки всі панікують, Україна скуповує свої борги. Що відбувається?

Більше про те, як Україна платить за інформаційну напругу за скупчення російських військ: Загострення немає, але українцям уже треба платити: скільки коштують країні погрози Путіна

Нагадуємо:

Після повідомлень про скасування авіаперевезень та вивезення посольствами низки країн своїх громадян з України через ризик ескалації, українські активи стрімко впали.

Про те, що відбувалося на ринках у понеділок, читайте тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: