Половина тендерів на Prozorro за обсягом припадає на будівництво та ремонт

Четвер, 23 грудня 2021, 16:10

За результатами проведених тендерів в електронній системі публічних закупівель Prozorro у 2021 році держава підписала контрактів на 790 мільярдів гривень, з яких 416 мільярдів – у сфері будівництва та ремонтних робіт.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Prozorro.

Із загальних 416 мільярдів на 270 мільярдів було підписано договорів на будівництво та ремонт доріг усіх типів.

 

Також у держпідприємстві "Прозорро" заявляють, що завдяки електронним торгам у 2021 році державі вдалося заощадити 45 млрд грн.

Реклама:

"Це кошти, які Україна змогла заощадити завдяки прозорим аукціонам та бізнесу, який знижував ціни на торгах, та потенційно скерувати на нові потреби. 45 млрд грн — це еквівалент купівлі 115 нових електропоїздів для Укрзалізниці, або ж побудови 150 шкіл з нуля", — заявив генеральний директор ДП "Прозорро" Василь Задворний. 

Серед найбільших нововведень у Prozorro називають запуск обов’язкового онлайн-тестування уповноважених осіб. Вже з 1 січня 2022 року в Україні будуть ліквідовані тендерні комітети, а організовувати закупівлі зможуть лише уповноважені особи, що підтвердять свій рівень знань законодавства. На сьогодні понад 25 тисяч закупівельників склали онлайн-тестування.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: