Приватизація "Укргазбанку": НБУ і Мінфін шукають фінансового радника

Середа, 3 листопада 2021, 14:50
 
фото: укрінформ

Серед державних банків "Укргазбанк" є найбільш готовим до приватизації - Нацбанк та Мінфін шукають фінансового радника.

Про це повідомляє прес-служба НБУ за підсумками робочої зустрічі щодо прогресу у приватизації державної частки "Укргазбанку".

"Укргазбанк серед інших державних банків є найбільш готовим до приватизації. Про це свідчить його операційна ефективність, низький рівень проблемних активів, а також значний прогрес у створенні дорожньої карти приватизації.

"Наразі спільно з Міністерство фінансів України відбувається пошук фінансового радника. Наступним кроком має стати етап з вибору найкращої опції продажу фінансової установи", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Приватизація Укргазбанку має стати успішним кейсом та продемонструвати приклад привабливості банківського ринку України для інвесторів, значно підвищуючи приватизаційний потенціал", - заявив голова НБУ Кирило Шевченко.

При цьому у Мінфіні додали, що головною метою як акціонера залишається зниження частки держави в банківській системі до рівня нижче 25% у 2025 році.

"Партнерство з IFC і трансформаційні процеси, що здійснює Укргазбанк на виконання стратегічних завдань, суттєво поліпшують його привабливість для подальшої приватизації", - додав заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

Нагадаємо:

"Укргазбанк" та уряд продовжують працювати над виконанням умов угоди з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), відповідно до якої вона може отримати частину акцій цього банку.

"Укргазбанк" та Міжнародна фінансова корпорація (IFC) підписали кредитну угоду, за якою банк отримає позику у 30 млн євро з правом IFC конвертувати її у частку в акціонерному капіталі фінустанови.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: