5 японських автовирибників займуться розробкою "зеленого" палива для авто з ДВЗ

Вівторок, 16 листопада 2021, 13:20
 
фото: Reuters

Toyota співпрацюватиме з чотирма іншими японськими автовиробниками для досліджень і розробки альтернативного зеленого палива для авто з двигунами внутрішнього згоряння - включно з воднем і синтетичним паливом, отриманим з біомаси.

Про це пише Reuters.

До співпраці, окрім Toyota, приєднаються Mazda, Subaru, Yamaha і Kawasaki Heavy Industries.

"Перетворення двигунів внутрішнього згоряння на екологічно чисте паливо, таке як водень, є технологічно складним, але це дозволить компаніям підтримувати існуючі ланцюги поставок, які існують десятиліттями і на яких працюють сотні тисяч працівників", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Оскільки країни посилюють екологічні норми, щоб скоротити викиди вуглецю, автовиробники, включаючи Toyota, нарощують виробництво електромобілів. Японія заявила, що прагне бути нейтральною до вуглецю до 2050 року і пропагує використання водневого палива", - додає видання.

Toyota планує випустити 15 моделей електромобілів до 2025 року, а також інвестує 13,5 млрд дол протягом наступних 10 років у розширення виробничих потужностей з виробництва акумуляторів.

Також повідомляється, що автомобліль Mazda з дизельним двигуном, який працює на біопаливі, взяв участь у гонці, котра відбулася 13 листопада у Мімасаку.

Водночас Subaru і Toyota планують у 2022 році взяти участь у у гонці на новому авто, яке використовує синтетичне пальне, отримане з біомаси.

А Kawasaki та Yamaha братимуть участь у спільних дослідженнях щодо практичного використання водневих двигунів для мотоциклів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: