Продовження співпраці з МВФ: до п’ятниці фіналізують меморандум

Четвер, 7 жовтня 2021, 11:41
 
Нік Ґовінг та Денис Шмигаль
скріншот трансляції Кмеф

Уряд та Міжнародний валютний фонд завершують роботу щодо підготовки меморандуму про продовження співпраці.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів під час Київського міжнародного економічного форуму.

Він заявив, що "буквально сьогодні-завтра ми завершуємо роботу з Міжнародний валютним фондом щодо підготовки меморандуму про продовження нашої програми".

За словами Шмигаля, ключовим показником для отримання траншу у 750 млн доларів до грудня є виконання основних макропоказників. Зокрема, зменшення частки дефіциту бюджету та виконання держбюджету цьогоріч. Ці показники Україна виконала.

Реклама:

Читайте також: МВФ поїхав, але ви тримайтеся: чому Україна не отримала грошей та у що це виллється

Нагадуємо:

Україна веде перемовини з Міжнародним валютним фондом щодо продовження програми stand-by на 6-9 місяців, чинна програма закінчується 8 грудня.

Міністр фінансів Сергій Марченко допускає продовження чинної 18-місячної програми stand-by з Міжнародним валютним фондом на пів року.

Радник президента з питань економіки Олег Устенко вважає, що Україна може отримати 700 млн доларів траншу від МВФ у вересні, він також не виключає можливості продовження програми.

Раніше на запитання журналіста ЕП голова НБУ Кирило Шевченко також зазначив, що допускає вищу суму з огляду на пропуск декількох траншів.

Європейська Комісія схвалила виділення Україні другого траншу макрофінансової допомоги у 600 млн євро. Раніше умовою для його надходження називали рішення МВФ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: