ЄБРР планує надати Ощадбанку кредит у 100 мільйонів євро з правом увійти в капітал

Середа, 28 липня 2021, 19:56
 

Кабінет Міністрів на засіданні 28 липня уповноважив міністра фінансів Сергія Марченка погодити мандатний лист між Ощадбанком та Європейським банком реконструкції та розвитку щодо кредиту у 100 мільйонів євро з можливістю конвертації в акції банку. 

Про це повідомив голова правління Ощадбанку Сергій Наумов.

"Вперше суму запланованої угоди було озвучено публічно – до 100 мільйонів євро в еквіваленті. Це суттєвий прогрес в активізації співпраці між Ощадбанком та ЄБРР", – написав Наумов.

Він зазначив, що це суттєвий крок до приватизації Ощадбанку, що визначена урядом як стратегічна мета. 

Реклама:

"Попереду узгодження позицій всіх учасників угоди та досить складний процес підготовки трансакції. Зі свого боку ми робитимемо все від нас залежне, щоб підписання необхідних документів відбулось без затримок", – резюмував Наумов.

Нагадуємо:

Міністерство фінансів, Європейський банк реконструкції та розвитку і державний "Ощадбанк" підпишуть мандатний лист щодо довгострокового фінансування, завдяки чому ЄБРР зможе згодом увійти в капітал банку.

Податковий комітет Верховної Ради підтримав альтернативний законопроєкт №5542-1 щодо приєднання державного Ощадбанку до Фонду гарантування вкладів фізосіб та збільшення гарантованої суми до 600 тисяч гривень з 2023 року.

Приєднання Ощадбанку до Фонду гарантування є першим кроком на шляху входження ЄБРР до капіталу банку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: