Посухи у Тайвані можуть погіршити дефіцит у техіндустрії

Понеділок, 8 березня 2021, 18:48
 

Через найгіршу за 56 років посуху у Тайвані авто та техвиробники можуть залишитися без необхідних для виробництва напівпровідників – уряд каже, що запасів води наразі вистачає до травня.

Про це повідомляє Bloomberg.

У Міністерстві економічних справ Тайваню повідомили, що заходи зі збереження водних ресурсів дозволили зберегти близько 701 млн тонн води. Це забезпечить індустрію запасами до кінця травня, коли до регіону повернуться мусони та завершать найгіршу за півстоліття посуху.

Посуха завдає удару по основним секторам економіки Тайваню, а саме від агросектору до виробництва чипів та текстилю. Ці галузі потребують значних обсягів води: 70% усього ресурсу спрямовано на агропромисловість, ще 20% - індустріальний сектор, залишок - для комерційного та побутового споживання.

Реклама:

Тайвань є важливим світовим постачальником напівпровідників, необхідних для виробництва чипів. Брак води посилює наявність їхнього браку на ринку на тлі активного попиту на електроніку за часів карантину. Вона вже спричинила затримки у виробництві на фабриках автовиробників, зокрема General Motors Co. та Volkswagen AG.

Уряди США та Японії, а також представники країн ЄС закликали уряд Тайваню зробити "усе можливе" для забезпечення сталої пропозиції чипів автовиробникам у їхніх країнах, фабрики яких подекуди зупиняються через брак необхідних деталей.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: