Нафта дешевшає на тлі новин з Суецького каналу

Понеділок, 29 березня 2021, 11:30
 

Ціни на нафту упали на тлі новин, що контейнеровоз Ever Given, який заблокував Суецький канал, зняли з мілини.

Про це повідомляє Reuters.

"Ціни на нафту зменшились, оскільки ринки припускали, що розблокування Ever Given дозволить танкерам знову використовувати водний шлях. Понад 300 суден чекали на проходження каналом, на який припадає 12% світової торгівлі.

Ринок також буде обережним напередодні засідання ОПЕК цього тижня, на якому мають вирішити, чи продовжувати обмеження поставок нафти", - пише агентство.

Реклама:

Зазначається, що барель нафти Brent подешевшав на 90 центів до 63,67 доларів, WTI втратила у ціні 1,03 долара - до 59,94 доларів за барель.

Нагадаємо:

400-метровий контейнеровоз Ever Given, який заблокував Суецький канал, зняли з мілини.

Раніше через ризик того, що блокування Суецького каналу може затягнутися на тижні, ціна на ринку нафти зросла на щонайменше 4,5% за день.

Так, ціна на нафту Brent за день торгів 26 березня зросла на 2,8 долара до 64,63 долара за барель (+4,53%). Ф’ючерси на нафту WTI зросли на 2,77 долара до 61,13 долара за барель (+4,8%).

24 березня судно довжиною 400 метрів сіло на мілину та заблокувало рух одним із найбільш завантажених транспортних шляхів у світі – Суецьким каналом, його відхилило від курсу сильним вітром.

Судно, що сіло на мілину посеред Суецького каналу, заблокувало трафік товарів вартістю 9,6 мільярдів доларів щодня.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: