В Україні хочуть будувати сонячні батареї та акумулятори на ГЕС

Середа, 10 березня 2021, 09:25
 

"Укргідроенерго" представила проєкти установки систем накопичення електроенергії та сонячних станцій на території п'яти філій компанії.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Проєкт "Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії на "Укргідроенерго" передбачає установку на територіях станцій 197 МВт літій-іонних систем накопичення енергії.

Крім того, для живлення власних потреб ГЕС і ГАЕС і для зарядки систем накопичення планується встановити 63,9 МВт сонячних фотоелектричних станцій.

Реклама:

"Встановлення гібридних установок з виробництва електроенергії на основі батарейних накопичувачів дозволить компанії забезпечити оператора системи передачі резервом підтримки частоти і розширить регулюючий діапазон автоматичного резерву відновлення частоти", – йдеться в повідомленні.

У компанії уточнили, що наразі проєктну пропозицію подано на розгляд до Міністерства енергетики.

Нагадуємо:

Генеральний директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота заявляв, що компанія планує будівництво акумулюючої батарей спільно з USAID та Світовим банком.

Європейський банк реконструкції та розвитку спільно з НЕК "Укренерго" розробляє проєкт будівництва системи накопичення енергії потужністю 200 МВт, який зміг би вирішити питання регулюючих потужностей.

"Укренерго" стикається зі складнощами в балансуванні енергосистеми України через різке зростання виробництва електроенергії сонячними станціями по "зеленому тарифу" в денні години на тлі падіння загального споживання.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: