Інвестгрупа ICU вклалася в український стартап з оцифровування голосів

Четвер, 27 лютого 2020, 14:39
 
Засновники Respeecher
mc today

Фінансова група ICU інвестувала кошти в український стартап Respeecher, який займається створенням цифрових моделей людських голосів. Сума інвестиції не розголошується.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Повідомляється, що розробка компанії дозволяє змінювати голоси і зменшувати акцент.

Використовуючи продукт Respeecher, дублери можуть озвучувати фільми чи рекламні ролики голосами знаменитостей без їхньої безпосередньої участі.

Реклама:

Також продукт може допомогти відновити голоси знаменитостей минулих часів із записів їх виступів, наприклад, для озвучування аудіокниг чи кіно.

Компанія також планує вихід на ринок кол-центрів у цьому році.

(Побачити, як технологія працює на прикладі голосу екс-президента США Барака Обами, можна на відео).

"Respeecher – приклад невеликої, проте ефективної компанії, яка реально допомагає клієнтам економити завдяки дієвому використанню штучного інтелекту. І

ми бачимо, що їхній продукт затребуваний, — команда вже має досвід співпраці з відомою голлівудською студією та британським телерадіомовником. Для нас, як інвесторів, це позитивний знак", - відзначив голова ICU Ventures Роман Нікітов.

"Цей раунд інвестицій дає нам можливість масштабувати бізнес — наростити технічний потенціал та продажі, а також вийти на новий ринок", - відзначив CEO Respeecher, Олександр Сердюк.

Нагадуємо:

Раніше група ICU вже інвестувала у такі компанії з українським корінням як Petcube, Apostera, 3DLook, Hideez.

ICU Ventures є частиною ICU Group, незалежної фінансової групи з управління активами, заснованої в 2006 році фахівцями з ING. ICU є однією з найбільших і найбільш диверсифікованих компаній, що керують активами в Центральній і Східній Європі, та інвестує в різні стратегії, включаючи венчурні і інфраструктурні напрямки, а також проблемну заборгованість.

7 лютого Український фонд стартапів визначив перші 8 стартапів, які отримають 9 мільйонів гривень інвестицій. 

Читайте також: Полювання на "єдинорогів": як працює Український фонд стартапів та як отримати фінансування

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: