США припиняють технологічну блокаду Huawei

Неділя, 30 червня 2019, 15:21

США припиняють технологічну блокаду китайського телекомунікаційного концерну Huawei - одного з найбільших постачальників обладнання для мобільних мереж і другого за величиною в світі виробника смартфонів.

Про це на прес-конференції за підсумками саміту країн "великої двадцятки" в Осаці в суботу сказав президент США Дональд Трамп, передає "Німецька хвиля".

"Я погодився знову дозволити продаж технологічних продуктів Huawei", - сказав президент США.

Відповідну обіцянку Трамп дав голові КНР Сі Цзіньпіну під час особистої зустрічі на полях саміту.

Реклама:

Президент США зазначив, що американські компанії, які постачають Huawei комплектуючі, були незадоволені забороною на співпрацю з цим китайським концерном.

Раніше Трамп вніс Huawei в чорний список, оголосивши його загрозою для безпеки США. Тим самим він сильно обмежив ділові операції американських підприємств з китайським концерном.

На прес-конференції за підсумками саміту G20 Трамп сказав, що остаточно питання про Huawei має бути вирішене на торгових переговорах між США і Китаєм.

На зустрічі в Осаці Трамп і Сі Цзіньпін домовилися відновити переговори з метою врегулювання торгового конфлікту між США і КНР, від якого страждають економіки не тільки двох країн, але і всього світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: