Група Тігіпка купує півгектара у центрі Києва

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 19:21

Група "ТАС" Сергія Тігіпка отримала дозвіл Антимонопольного комітету України (АМКУ) на придбання ділянки площею 0,44 га по вул. Велика Васильківська, 35-35б-37 у Печерському районі Києва, на якій раніше планувалося будівництво готельного комплексу.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Регулятор надав дозвіл компанії Devisal Limited, що належить Тігіпку, на придбання акцій компанії Lifaza Limited (обидві - Нікосія, Кіпр), що забезпечують перевищення 50% голосів у вищому органі управління компанії.

Згідно з даними Єдиного держреєстру, Lifaza Limited і ТОВ "Домінант Альянс" (Київ) володіють частками в 41% і 59% відповідно в статутному капіталі ТОВ "Київ Житло-Інвест Менеджмент". Крім того, Lifaza Limited є 100% власником ТОВ "Домінант Альянс".

Реклама:

У свою чергу ТОВ "Київ Житло-Інвест Менеджмент" у 2007 році отримало від Київської ради ділянку по вул.Велика Васильківська, 35-35б-37 для будівництва, експлуатації та обслуговування готельного комплексу з об'єктами громадського призначення та підземним паркінгом.

Факт угоди агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердив голова ради директорів ТОВ "Група ТАС" Сергій Попенко в кулуарах українського банківського форуму "Крик" (раніше CIS Bankers) у п'ятницю.

"Ми плануємо реалізувати там девелоперський проект. Поки точного плану немає, ми просто купуємо сам актив. Це дуже хороша ділянка, півгектара землі на Великій Васильківській. Однак вона історично проблемна: повинна була забудовуватися, потім з різних причин девелопмент було відкладено, після чого опинився на ринку, і ми його придбали", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

Попенко не уточнив, що саме компанія планує побудувати на даній ділянці, так як спочатку має намір розробити кілька варіантів концепцій.

"Ми в процесі завершення угоди ... Будемо розвивати концепцію, аналіз варіантів, вибір найкращої концепції, це якийсь період займе, але сам актив ми отримуємо в групу", - додав Попенко.

Група "ТАС" заснована в 1998 році, має активи в фінансовому та промисловому секторах, сільському господарстві, нерухомості, фармацевтиці та венчурних проектах. У фінансовий сектор групи входять ТАСкомбанк, Універсал банк, ВіЕс банк, дві страхові компанії і ряд інших організацій. Засновником і основним акціонером групи є Сергій Тігіпко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: