МХП Косюка продаватиме курятину під ще однією торговою маркою

Понеділок, 4 червня 2018, 18:40
 

Найбільший виробник курятини "Миронівський хлібопродукт" вийшов на ринок з новою торговою маркою "Вінницькі курчата".

Про це повідомляє Delo.ua.

Нова торгова марка орієнтована на низький ціновий сегмент.

"Нова ТМ "Вінницькі курчата" випускається в пілотному режимі. Цей продукт відноситься до низькоцінового сегменту і ми поки дивимося, як на нього відреагує покупець. Переважно, реалізація ТМ відбувається у Вінницькій області", - говорить Іван Філіппов, керівник напрямку "Управління торговими марками" холдингу МХП.

Реклама:

Філіппов додає, що дистриб'ютори можуть самостійно поширювати товар і по інших регіонах, в тому числі і в Києві.

При цьому в компанії не уточнили, чи стане продукція під новою ТМ постійною в портфелі компанії.

"Пілот триває майже три місяці і про його результат говорити рано. У нас поки немає планів з маркетингової активності цього бренду", - додає Філіппов.

Відзначимо, що дана продукція виробляється на "Вінницькій птахофабриці" холдингу МХП, яка знаходиться в Ладижині Вінницької області. На місяць виходить близько 250 тонн продукції під новою ТМ.

Нагадаємо, МХП в 2017 році почав будівництво другої лінії Вінницької птахофабрики (Ладижин, Вінницька область). До 2020 року планується наростити виробництво до рекордних 730 тис. тонн.

"Миронівський хлібопродукт" є найбільшим виробником курятини в Україні. Займається також виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м'ясопереробки. Продукція МХП реалізується під торговими марками "Наша Ряба", "Легко", "Бащинський" і Qualiko.

За оцінками компанії, МХП займає 55% вітчизняного ринку курятини. Засновником і мажоритарним акціонером МХП є український бізнесмен Юрій Косюк.

Нагадаємо, у 2017 році виробники курятини отримали половину коштів з програми дотацій з компенсації ПДВ. На таку програму було передбачено в 2017 році 4 млрд грн. З них за січень-жовтень "Миронівський хлібопродукт" Юрія Косюка отримав 1,4 млрд грн, Укрлендфармінг Олега Бахматюка — 517 млн грн.

Після скандалу з отриманням значної суми державних коштів агрохолдингами у 2018 році уряд вирішив змінити систему дотацій на програму підтримки тваринництва. Проте не виключив птахівництво із загальної системи держпідтримки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!