"Укртрансгаз" просить поліцію розібратися з боргами ОПЗ

Четвер, 31 травня 2018, 13:00
 

ПАТ "Укртрансгаз" стурбоване приростом боргу Одеського припортового заводу і закликає правоохоронців звернути увагу на ситуацію.

Про це повідомляє прес-служба "Укртрансгазу".

За інформацією "Укртрансгазу", на фоні зростання заборгованості невідомі в порту ОПЗ вантажать 50 тисяч тонн готової продукції підприємства на суховантаж для відправки за кордон.

"Стало відомо про завантаження з порту ПАТ "Одеський припортовий завод" невстановленими особами готової хімічної продукції карбаміду марки "Б" в обсязі 50 тис тонн на суховантаж "Мандарин Скай" для подальшої його відправки морем за кордон", - повідомляє компанія.

Реклама:

"При цьому розмір заборгованості перед ПАТ "Укртрансгаз" за послуги балансування газу для потреб ОПЗ, який надавався ТОВ "Всеукраїнська Енергетична Компанія", збільшився ще на 500 млн грн тільки за квітень", - повідомляє "Укртрансгаз".

За даними компанії, розмір сукупної заборгованості ОПЗ за послуги балансування і транспортування газу становить 473 млн грн.

"Зазначена ситуація ускладнилася в лютому-квітні в зв'язку з тим, що ТОВ "Всеукраїнська Енергетична Компанія", яке в грудні 2017 році виграло конкурс на використання потужностей ОПЗ на давальницьких умовах, не забезпечило ОПЗ достатнім обсягом природного газу", - підкреслюється в повідомленні.

"Укртрансгаз" заявляє, що ОПЗ не контролював рівень власного споживання і самостійно не припинив споживання газу навіть після того, як обсяг його власного споживання фактично перевищив підтверджені для транспортування обсяги природного газу.

Нагадаємо, у липні 2017 року нардепи запропонували Верховній Раді реструктуризувати заборгованість Одеського припортового заводу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: