На Донбасі депутат намагався приховати 5 тисяч квадратних метрів

П'ятниця, 6 квітня 2018, 16:45
 

Депутат Вугледарської міської ради Донецької області Михайло Кузьменко не вказав в декларації за 2016 рік численну нерухомість та землю.

Про це йдеться у висновку НАЗК, який оприлюднив проект "Марлін".

У декларації депутат не зазначив дві будівлі дружини: одна площею 4 623,6 м², інша - площею 278,2 м², вбудовані приміщення в житлових будинках площею 66,9 м² і 24,9 м², а також три сімейні квартири загальною площею 204 м².

Окрім того Кузьменко не задекларував житловий будинок  площею 46,5 м² та три земельні ділянки загальною площею 22 га.

Реклама:

Із рухомого майна депутат не вказав вантажний автомобіль дружини  "ІЖ 2715" 1995 року випуску. Також не вказав інформацію про 1,7 % корпоративних прав у товаристві з додатковою відповідальністю "Шахта Південнодонбаська №3".

Із доходів депутат Вугледарської міської ради не задекларував пенсію дружини у сумі 15,3 тис грн та 49,6 тис грн, отриманих за продаж нерухомого майна.

Згідно з поясненнями Кузьменка, наданих НАЗК, "перелік об’єктів власності, які належать його дружині не мають до нього жодного відношення, оскільки його дружина може самостійно приймати рішення і не має потреби доводити до його відома інформацію про будь- які угоди".

Окрім цього, депутат підкреслив, що "його дружина проти того, щоб він займався депутатською діяльністю і з цих підстав не дозволяє висвітлювати своє майно в декларації".

В цілому НАЗК встановило недостовірність даних в декларації на півмільйона гривень. І передало інформацію до Національної поліції.

Перевірка НАЗК Михайла Кузьменка тривала 10 місяців з травня 2017 року по лютий 2018 року.

Нагадаємо, у Маріуполі чиновниця намагалася приховати від декларування 22 автобуси.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: