Гендиректор "Мрії" розповів про переговори щодо можливого продажу компанії

Вівторок, 27 березня 2018, 16:55

Генеральний директор агрохолдингу "Мрія" Саймон Чернявський підтвердив інформацію щодо отримання пропозиції про продаж компанії, проте потенційна угода неможлива до закінчення реструктуризації боргу на 1,1 млрд доларів.

Про це він розповів в коментарі ЕП.

"Інтерес з боку потенційних інвесторів до компанії дійсно є. Минулого року до кредиторів "Мрії" з пропозицією зверталася компанія "Кернел" і ще кілька великих гравців аграрного ринку, цього року так само отримано ряд пропозицій, як від українських, так і від міжнародних компаній", - зазначив генеральний директор агрохолдингу.

Він уточнив, що для кредиторів "Мрії" сільське господарство не є профільним бізнесом, а обслуговування робочого капіталу компанії – вимушений захід. Прихід стратегічного інвестора - ідеальний варіант для подальшого розвитку "Мрії".

Реклама:

"Але будь-яка домовленість про продаж може бути не раніше, ніж завершиться реструктуризація історичного боргу компанії. До цього моменту немає ні предмета потенційної угоди, ні юридичного механізму для її здійснення", - додав Чернявський.

Мрія" - вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, заснований в 1992 році Іваном Гутою.

Земельний банк компанії становить 165 тис. га.

У серпні 2014 року "Мрія" повідомила про прострочену виплату близько 9 млн доларів процентного доходу і близько 120 млн доларів в рахунок погашення боргу за її зобов'язаннями.

Сукупна заборгованість агрохолдингу перед усіма фінансовими кредиторами з урахуванням гарантій, наданих пов'язаним з сім'єю Гут компаніям, на момент оголошення дефолту становила близько 1,3 млрд доларів.

На початку лютого 2015 року операційний контроль над компанією перейшов до кредиторів, які обрали нове керівництво, а у вересні 2016 року комітети кредиторів і бондхолдеров агрохолдингу погодили умови реструктуризації боргового портфеля компанії, який наразі складає 1,1 млрд доларів.

В ЗМІ з'явилася інформація про переговори щодо купівлі можливої купівлі "Мрії" компанією Continental Farmers Group.

Оксана Пирожок, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: