Біткоїн пора обговорити на глобальному рівні - МВФ

Понеділок, 22 січня 2018, 16:10

Міжнародний валютний фонд стурбований надмірною волатильністю біткоїна, та його популярністю серед шахраїв і терористів.

Про це повідомляє Bloomberg.

Відзначається, що представники організації закликають якомога швидше почати розмову про криптовалюту на світовому рівні. Першим майданчиком для обговорення може стати зустріч глав міністерств фінансів і ЦБ країн G20, яка пройде в березні в Аргентині.

За минулий рік курс біткоїна виріс на 1500%, проте вже в січні після повідомлень про посилення регулювання в Китаї і Південній Кореї курс криптовалюти різко впав. За останній місяць вартість BTC знизилася на 36%.

Реклама:
 

Якщо порівнювати з рекордним показником грудня, коли біткоїн пробив позначку в 20 тисяч доларів, то падіння в середині січня доходило до 50%.

Такі скачки, на думку представника Міжнародного валютного фонду Геррі Райса, несуть загрозу інвесторам крипторинка.

"Коли вартість активів зростає з такою швидкістю, зростають ризики. Особливо, якщо для покупки учасники ринку займають гроші", - зазначив він.

МВФ також визнає, що криптовалюти можуть принести людям користь, наприклад, в якості більш ефективного платіжного засобу. Але в той же час криптовалюти часто використовують для "відмивання грошей, фінансування терористів, ухилення від сплати податків та шахрайства".

На думку Райса, регуляторам з різних країн пора об'єднати свої зусилля і перестати ігнорувати крипторинок.

Нагадаємо, після падіння біткоїну інвестори переходять з "електронного золота" на звичайне. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: