Чистий прибуток Адміністрації морських портів досяг 2,7 мільярда

Понеділок, 6 листопада 2017, 19:20
 

Чистий прибуток Адміністрації морських портів за дев'ять місяців поточного року становить 2,7 мільярда гривень.

Про це повідомив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

"За січень-вересень поточного року АМПУ забезпечила 2,7 млрд грн чистого прибутку. При цьому компанія виплатила на користь держави 3,6 млрд грн, що становить 64% від отриманого доходу", — зазначив очільник АМПУ.

Крім того, сума сплаченого податку на прибуток державних підприємств становила майже 523 млн грн, а дивідендів — 2,1 млрд грн.

Реклама:

"Позитивний фінансовий результат роботи АМПУ — це можливість реалізації необхідних інфраструктурних проектів. В цьому році левова частка коштів спрямована на фінансування днопоглиблювальних робіт — в Южному і Чорноморську", - сказав він.

"Не менш важливе місце посідає будівництво і реконструкція портової інфраструктури, зокрема в портах Одеса і Миколаїв, а також придбання днопоглиблювального флоту. Таким чином, кошти не накопичуються на рахунках, а реінвестуються в розвиток галузі", — підкреслив Вецкаганс.

Фінансовий план АМПУ на 2017 рік був затверджений на засіданні Кабміну 12 липня.

Згідно з документом на поточний рік передбачені капітальні інвестиції в розмірі 3,9 млрд грн. В даний час АМПУ завершує роботу над ключовим фінансовими документом галузі на 2018 рік.

Нагадаємо, що будівництво Керченського моста стало причиною переорієнтації вантажопотоків з портів Азовського моря на чорноморські порти.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: