Топ-менеджмент йде з "Кернела" Веревського - ЗМІ

Середа, 15 листопада 2017, 13:50
Андрій Веревський
Андрій Веревський

Компанію "Кернел" з різних причин залишає значна частка топ-менеджменту, повідомляють джерела в компанії і на ринку.

Про це повідомляє Latifundist.

За даними джерел, офіційно про кадрову "перебудову" в "Кернел" стане відомо вже найближчим часом.

Нещодавно "Кернел" повідомила про призначення генеральним директором холдингу керівника напряму "Агробізнес" Євгенія Осипова.

Реклама:

"У своїй новій ролі Євген Осипов буде керувати операційною діяльністю і буде відповідати за виконання стратегії", - так представив нового менеджера компанії засновник "Кернел", голова ради директорів Андрій Веревський.

Після того, як Осипов обійняв посаду, залишили свої посади директор департаменту виробництва, досліджень і розвитку агробізнесу Віталій Ставничук і керівник логістичного напряму Олександр Мащенко.

Також був звільнений і йде разом з рядом співробітників директор "Трансбалктермінала" Сергій Синиця, який свого часу прийшов з терміналів "ТІС".

Основним приводом для звільнення Віталія Ставничука послужило призначення Ігоря Чікіна на посаду директора "Агробізнесу".

Місце Осипова посів керівник Західного регіонального офісу Ігор Чікін. Логістичний напрям очолив Микола Мірошниченко - заступник по комерційній діяльності напряму "Агробізнесу".

Крім того, з "Кернел" може піти Костянтин Литвинський.

"Я думаю, що у Литвинського є опція залишитися, але навряд чи він стане підігравати змін, в які не вірить", - продовжує джерело в компанії.

За даними видання, в компанії з деяких питань учасники не приходили до спільної думки, що вимагало арбітражу на більш високому рівні - голови ради директорів.

У ці комітети незмінно входили двоє людей - Костянтин Литвинський і його дружина Леся Литвинська, яка раніше очолювала дивізіон логістики.

Так тривало до червня 2017 року. Тоді було прийнято рішення звільнити від обов'язків керівника дивізіону логістики і відповідно права голосу в комітетах Лесю Литвинський.

Веревський через Namsen LTD володіє 38,13% акцій "Кернела", інша частина перебуває у вільному обігу.

У 2015 році стало відомо, що 5% акцій "Кернела" належить фонду депутата Віталія Хомутинника Cascade Investment Fund.

Кернел - один з найбільших українських агрохолдингів. Компанія є також найбільшим в світі виробником і експортером соняшникової олії.

Вертикально-інтегрована структура компанії будується на тісно пов'язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт і внутрішній продаж соняшникової олії; рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг зі зберігання і перевалки зерна на елеваторах і портових терміналах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: