Європол назвав криптовалюти, якими користуються кіберзлочинці

Середа, 4 жовтня 2017, 11:30

Поліцейська служба Європейського союзу повідомила про зростання випадків використання криптовалют Zcash, Monero і Ether при здійсненні нелегальних угод в даркнеті.

Про це повідомляє Liga.net із посиланням на CoinDesk.

У звіті Європолу IOCTA 2017 говориться, що в "цифровому підпіллі" стрімко набирають популярність різні альткоіни, включаючи Ethereum і Zcash. Окремо згадана криптовалюта Monero (XMR), яка своєю популярністю зобов'язана "додатковим функціям безпеки і конфіденційності".

"Транзакції не можуть бути віднесені до будь-якого конкретного користувача/адреси. Всі використовувані в транзакції монети за замовчуванням приховані, а історії платежів залишаються конфіденційними", - уточнили в Європолі переваги Monero.

Реклама:

У документі говориться, що даркнет-платформи можуть створюватися на базі блокчейна Ethereum, а смарт-контракти можуть бути використані для оплати нелегальних товарів.

Європол не згадує будь-яких конкретних випадків нелегального використання криптовалюта Zcash. Але в силу конфіденційності та можливостей "приховування, як одержувача транзакції, так і суми", серед даркнет-майданчиків спостерігається зростаючий до неї інтерес.

Нагадаємо, Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності почав роботу над законопроектом про криптовалюти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: