ЗАлК, що належав російському олігарху, оцінили в 278 мільйонів

Четвер, 26 жовтня 2017, 20:50
 

Фонд держмайна визначив ціну держпакетів акцій Запорізького алюмінієвого комбінату і Херсонської ТЕЦ.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав керівник Фонду державного майна Віталій Трубаров.

Початкова ціна 68% акцій ЗАлК визначена в розмірі 278,37 млн ​​грн, 99,83% акцій Херсонської ТЕЦ - 75,74 млн грн.

ФДМ передає умови проведення конкурсів на узгодження в профільні міністерства і відомства, після чого вони будуть представлені на затвердження Кабінетом міністрів.

Реклама:

Умови конкурсу передбачають розвиток підприємств, проведення екологічних та природоохоронних заходів, виконання соціальних зобов'язань перед трудовими колективами.

Як повідомлялося  раніше, Генеральна прокуратура України відстояла інтереси держави, пов’язані з поверненням у її власність контрольного пакету акцій ВАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат".

Раніше ЗМІ з посиланням на джерело повідомили, що"ЗАлК" вивозить частину обладнання з комбінату.

Нагадаємо, 10 червня суд повернув у державну власність пакет акцій ПАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" загальною номінальною вартістю більше 105 млн гривень, що становить 68,01% статутного фонду товариства.

Як повідомлялося, пакет акцій ВАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" у розмірі 68,01%, перебував у власності кіпрської компанії "Velbay Holdings Limited", яку пов’язують з російською компанією "РусАл" Олега Дерипаски.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет дозволив сировинному трейдеру Glenсore придбати частку в статутному капіталі "Миколаївський глиноземний завод" та трьох інших українських компаній, підконтрольних Об'єднаній компанії "Російський алюміній".

Читайте також: Від друга Путіна до "вугільного короля": кому дістанеться Запорізький алюмінієвий

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: