Генпрокуратура і СБУ проводять обшуки в УЗ

Вівторок, 5 вересня 2017, 15:05

Генеральна прокуратура й Служба безпеки України проводять обшуки в підрозділах ПАТ "Укрзалізниця" за підозрою в закупівлі холодоагента, непридатного для використання в кондиціонерах пасажирських поїздів.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Як зазначається, в ході досудового слідства встановлено, що підрозділом ПАТ "Укрзалізниця" на початку літа 2017 року нібито з метою належного функціонування систем кондиціювання пасажирських вагонів укладено з господарським підприємством договір на суму понад 3,8 млн гривень щодо закупівлі 7 тонн холодоагента.

Згідно з висновком судового експерта поставлена речовина не придатна для її використання у системах кондиціонування потягів, призначених для перевезення пасажирів.

Реклама:

З метою документування відповідної злочинної діяльності Генеральною прокуратурою України спільно із Службою безпеки України у підрозділах ПАТ "Укрзалізниця" на теперішній час проводяться обшуки. Вже вилучено технічну документацію та понад 45 балонів із невідомою речовиною, яка, за супровідними документами, нібито є холодоагентом.

Вирішується питання щодо оголошення підозри службовим особам ПАТ "Укрзалізниця", які приймали неналежний товар. 

Нагадаємо, 21 червня Генпрокуратура спільно зі Службою безпеки провели обшуки в приміщеннях Укрзалізниці в рамках розслідування провадження стосовно завдання збитків підприємству на 10 мільйонів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: