ГПУ знову провела обшуки в "Укрзалізниці"

Середа, 21 червня 2017, 14:05

Генпрокуратура спільно зі Службою безпеки провели обшуки в приміщеннях Укрзалізниці в рамках розслідування провадження стосовно завдання збитків підприємству на 10 мільйонів доларів.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Слідчі Генпрокуратури  спільно зі співробітниками Головного управління "К" Служби безпеки 20 червня провели обшуки в приміщеннях ПАТ "Українська залізниця", а також за місцем праці і проживання причетних до протиправної діяльності осіб", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У відомстві зазначили, що слідчі дії відбулися в рамках кримінальної справи за фактом протиправних дій службових осіб ПАТ  "Українська залізниця", які в інтересах російських гірничо-збагачувальних холдингів та експедиторських компаній безпідставно здійснили перегляд тарифних умов, значно занизивши їх, внаслідок чого державі завдано збитків на суму понад 10 млн доларів.

У ході розслідування перевіряється інформація СБУ стосовно впливу так званих наглядачів на прийняття рішень керівництвом Укрзалізниці, проведення окремими особами несанкціонованих переговорів від імені вказаного товариства на території Російської Федерації, що призвело до спричинення шкоди інтересам держави та отримання незаконних прибутків російськими фінансово-промисловими групами.

Нагадаємо, 15 червня СБУ та ГПУ заявили про викриття механізму регулярного придбання чиновниками Укрзалізниці неякісної продукції на майже 100 млн грн. Напередодні співробітники Служби безпеки України спільно зі столичною прокуратурою викрили окремих керівників філії "Енергозбут" ПАТ "Укрзалізниця" на систематичному отриманні хабарів з підприємців.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: