Ядерне паливо Westinghouse будуть використовувати ще на двох блоках Запорізької АЕС

Понеділок, 10 липня 2017, 12:28

Державна інспекція ядерного регулювання України дозволила завантаження ядерного палива Westinghouse в активні зони першого і четвертого блоків Запорізької АЕС.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, узгодження було видано на основі позитивних результатів державної експертизи ядерної та радіаційної безпеки матеріалів.

Ядерне паливо Westinghouse експлуатується в складі змішаних активних зон енергоблоків №2 і №3 Южно-Української АЕС, блоку №5 Запорізької АЕС, готується до завантаження в блок №3 Запорізької АЕС.

Реклама:

Як повідомлялося, з метою диверсифікації джерел постачання ядерного палива для українських АЕС "Енергоатом" спільно Westinghouse у 2000 році почав реалізацію проекту кваліфікації ядерного палива цієї фірми.

У березні 2008 року "Енергоатом" уклав з Westinghouse Electric Sweden (Швеція) комерційний контракт на забезпечення в 2011-2015 рр свіжим ядерним паливом від трьох до шести енергоблоків АЕС України з реакторами типу ВВЕР-1000.

У 2014 році сторони домовилися розширити і продовжити його до 2020 року.

Запорізька АЕС - найбільша в Європі атомна станція за встановленою потужністю.

"Енергоатом" є оператором всіх чотирьох діючих АЕС України, експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: