Людина Медведчука інвестує 36 мільйонів доларів в українські АЗС

П'ятниця, 2 червня 2017, 14:25

Компанія Glusco Energy S.A. (Швейцарія) має намір інвестувати 36 мільйонів доларів у модернізацію мережі автозаправних станцій, що належать дочірній компанії Глуско Україна.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії, передають "Українські Новини".

Кошти надходитимуть траншами від швейцарського офісу компанії. Інвестиційна програма розрахована до кінця 2018 року і охопить 127 автозаправних комплексів по Україні.

Реклама:

Перший етап торкнеться станцій Києва і Дніпра.

Нагадаємо, російська державна компанія "Роснєфть" продала у 2016 році майже 150 заправок під брендом "ТНК", мережу нафтобаз та Лисичанський нафтопереробний завод маловідомій швейцарській фірмі Glusco Energy.

Це дочірня структура іншої швейцарської фірми – Proton Energy Group, офіційний власник якої – ізраїльський бізнесмен Нісан Моісеєв.

Журналісти програми "Схеми" у своєму розслідуванні визначили, що Моісеєв пов’язаний дружніми зв’язками з кумом президента РФ Віктором Медведчуком.

Як відомо, компанія "Глуско Україна", яка є ексклюзивним постачальником зрідженого газу "Роснєфті" в Україні, стала його найбільшим імпортером.

"Глуско Україна" почала імпортувати скраплений газ на український ринок після того, як СБУ ініціювало застосування санкцій до 16 інших компаній-імпортерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: