Continental вироблятиме автомобільні шини з кульбаб

Вівторок, 13 червня 2017, 17:50

Німецький концерн Continental презентував довгострокові плани щодо виробництва автомобільної гуми з коренів кульбаби.

Про це йдеться у прес-релізі компанії.

Як повідомляється, Continental отримала схвалення проекту, тому наступним кроком стане придбання ділянки площею майже 30 000 м2 для спорудження й облаштування заводу.

Реклама:

"Ми інвестуємо 35 млн євро у налагодження процесу виготовлення гуми з кульбаб у промислових масштабах, оскільки досі здійснювалися лише лабораторні дослідження, і плануємо перейти до виробництва цієї гуми тоннами", – заявив під час презентації проекту Буркхардт Келлер, голова ради директорів Continental Reifen Deutschland.

Continental реалізує проект у співпраці з Інститутом молекулярної біології і прикладної екології університету Мюнстера та експертами з селекції рослин. Зазначається, що вирощування врожаю неподалік від виробничих потужностей дасть змогу Continental суттєво скоротити маршрути транспортування сировини та зменшить залежність компанії від щорічного врожаю у субтропічних регіонах.

Довготерміновою метою проекту є використання екологічно й економічно доцільного матеріалу для вирішення проблеми зростання попиту на природний каучук і зниження залежності виробництва шин від традиційних сировинних матеріалів. Кульбаба ж – невибаглива рослина з точки зору умов вирощування, що відкриває значний потенціал для промислового виробництва інноваційної гуми. Окрім того, інновація сприятиме охороні довкілля і збереженню біологічного різноманіття планети.

"Ми віримо, що проект має велике майбутнє, а суспільний інтерес, який викликала ця перспективна технологія, і далі зростатиме. Ми маємо намір розширити площу посівів кульбаб з нинішніх 15 до 800 гектарів", – сказав Андреас Toпп, керівник відділу Continental.

За останні декілька років концерн неодноразово здобував міжнародні призи та нагороди в галузі економіки та екології.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: