"Ощадбанк" подав до суду на "Укртелеком"

Понеділок, 12 червня 2017, 16:50

Суд порушив справу за позовом "Ощадбанку" до "Укртелекому" про стягнення 1,1 мільярда гривень.

Про це пише Finbalance.

При цьому, чим саме обумовлені вимоги держбанку, в постанові суду не уточнюється.

Реклама:

24 травня цей же суд відкрив провадження у справі за позовом Ощадбанку до "ЕСУ" (власник "Укртелекому", кінцевий бенефіціар - Рінат Ахметов) про стягнення 886,5 млн грн. При цьому ще в минулому році Ощадбанк звертався до суду з позовом до "ЕСУ" про стягнення відсоткових платежів за облігаціями на 714 млн грн.

Нагадаємо, в травні госпсуд Києва порушив провадження у справі за позовом Укрексімбанку до "ЕСУ" про стягнення 2,83 млрд грн, з яких 2,24 млрд грн простроченої заборгованості за номінальною вартістю облігацій; 354,1 млн грн - простроченої заборгованості по процентних доходах за облігаціями; 119,2 млн грн - пеня за прострочення зобов'язань за облігаціями; 92,4 млн грн - інфляційна складова простроченого зобов'язання за облігаціями; 24,9 млн грн - 3% річних у зв'язку з простроченням зобов'язань за облігаціями.

Нагадаємо, Фонд держмайна в травні 2011 року продав 92,79% акцій Укртелекому українській "дочці" австрійської компанії EPIC - фірмі ЕСУ - за 10,5 млрд гривень.

Потім ЕСУ перепродала цей актив групі СКМ Ріната Ахметова. Бізнесмен став власником компанії опосередковано.

Він придбав у EPIC 100% акцій компанії UА Тelecominvest Limited, якій належать корпоративні права українського ТОВ "ЕСУ".

Остання компанія є безпосереднім власником Укртелекому, контролюючи майже 93% акцій компанії.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко повідомляв, що компанія "Укртелеком" була приватизована кіпрською компанією фактично безкоштовно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: