Ціни на нафту знову падають

П'ятниця, 26 травня 2017, 11:36

Ціни на нафту еталонних марок в ході азіатських торгів у п'ятницю слабо дешевшає після падіння напередодні майже на 5% через розчарування рішенням ОПЕК +.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Липневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшали на 0,2 дол (0,39%) - до 51,26 дол за барель. На торгах в попередній робочий день їх ціна впала на 2,5 дол (4,63%), завершивши торги на рівні 51,46 дол за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці в п'ятницю опустилися на 0,3 дол (0,61%) - до 48,6 дол за барель. За підсумками попередньої сесії їхня ціна впала на 2,46 дол (4,79%) і закінчила день на рівні 48,9 дол за барель.

Реклама:

Падіння вартості палива за підсумками торгів у четвер було максимальним за останні три тижні.

Офіційне засідання країн ОПЕК і проведена після нього зустріч 24 країн-учасниць угоди про скорочення видобутку нафти не принесли сюрпризів. Країни прийняли рішення, рекомендоване в середу міністерським моніторинговим комітетом, про пролонгацію договору на 9 місяців - до березня 2018 року. Квоти скорочення для країн ОПЕК і не-ОПЕК були збережені, а нових учасників угоди не додалося.

Трейдери розчаровані тим, що нафтовидобувні країни вибрали "безпечний варіант" угоди, пише Zero Hedge.

Аналітик Nomura Гордон Кван вважає, що нафтові ціни незабаром підуть вгору на тлі поліпшення фундаментальних ринкових факторів, включаючи падіння запасів палива в США.

"Я не думаю, що ми побачимо нафту по 40 дол за барель "в найближчому майбутньому", - сказав він.

Експерт вважає, що ОПЕК + продовжить скорочення видобутку в разі, якщо ціни опустяться нижче 45 дол за барель, повідомляє Dow Jones.

Нагадаємо, в четвер ціни на нафту посилили зниження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: