Насалик: Про імпорт електроенергії з РФ не варто навіть говорити

Вівторок, 14 лютого 2017, 10:28

Можливість імпорту електроенергії з Російської Федерації, навіть у разі виникнення такої необхідності, не розглядатимуть.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"У 2016 році був перший рік, коли ми відійшли від імпорту російського електроенергії. Мало того, коли у нас була критична ситуація в травні, і ми хотіли отримати..., тому що між усіма сусідами укладається договір про аварійну допомогу, нам у цьому відмовили. Я більше ніж упевнений, що імпорт електроенергії з Росії навіть не варто розглядати, тому що його не буде у нас, і ми зробимо все, щоб відмовитися від цієї позиції", - сказав він.

Раніше Насалик заявив, що блокування залізниці викличе віялові відключення і підвищить ціну на вугілля. Про ймовірність відключень тепло- та енергопостачань також говорив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Реклама:

Водночас, в НЕК "Укренерго" заявили, що якщо найближчими днями не буде відновлено постачання антрацитового палива, то необхідно буде запровадити надзвичайний стан в електроенергетиці. При цьому, за умови надзвичайного стану, загальних запасів вугілля антрацитової групи на всіх ТЕС вистачить на 40 діб.

Нагадаємо, за підсумками засідання Міненерго було доручено на чергове засідання уряду винести рішення щодо введення надзвичайного стану в енергетиці.

Як відомо, 16 грудня 2016-го бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.

26 грудня добровольці оголосили про блокаду. Колишній в.о. начштабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

Одним з організаторів блокади є Анатолій Винорогодський, участь у "блокаді" також беруть народні депутати, зокрема, Семен Семенченко, Володимир Парасюк та Тарас Пастух. 

25 січня на знак протесту проти торгівлі з окупантами учасники акції заблокували залізницю на Луганщині між станціями Світланове та Шипілове, через що поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 279 Кримінального кодексу.

28 січня у "штабі блокади" заявили, що мають намір розширити акцію, а 10 лютого заявили про перекриття залізниці "Ясинувата-Костянтинівка".

Читайте також: Про надзвичайний стан, віялові відключення та маніпуляції 

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!