Мережа небанківських обмінників за рік зросла на 53%

Четвер, 19 січня 2017, 12:30

Національний банк у минулому році видав генеральні ліцензії на здійснення валютно-обмінних операцій 17 небанківським фінансовим установам.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

У 2015 році такі ліцензії отримало 11 небанківських фінансових установ.

"Національний банк зацікавлений у розвитку легального ринку валютно-обмінних операцій, одночасно посилюючи контроль за діяльністю його учасників", - зазначив начальник Управління реєстрації та ліцензування Олександр Бевз.

Реклама:

За його словами, перед наданням ліцензії Нацбанк перевіряє структуру власності заявників, фінансовий стан та джерела походження коштів для формування капіталу компанії, яка має намір здійснювати діяльність з обміну валют.

"Наше завдання - створити умови для функціонування прозорого, цивілізованого та конкурентного готівкового валютного ринку. У 2017 році ми плануємо продовжити удосконалення ліцензійних умов для здійснення обміну валют та посилити контроль за ліцензіатами, що вже отримали відповідні дозволи", - зазначив Бевз.

Всього станом на 1 січня генеральні ліцензії НБУ, що дозволяють займатися валютно-обмінними операціями, є у 30 небанківських фінансових установ та національного оператора поштового зв’язку "Укрпошта".

Небанківські фінансові установи мають 3,205 тисяч структурних підрозділів, що на 53% більше, ніж на початок 2016 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!