"Вакуумний потяг" з'єднає найбільші міста Південної Індії

Середа, 7 грудня 2016, 16:57

Американська компанія Hyperloop Transportation Technologies веде переговори з Міністерством транспорту Індії про будівництво маршруту "вакуумного потяга" в цій країні.

Передбачається, що Hyperloop з'єднає два найбільших міста на півдні Індії - Бангалор і Ченнаї, повідомляє The Economic Times.

Для реалізації проекту Hyperloop в Індії необхідно 38 місяців і 1 млрд доларів.

На сьогодні уряд країни планує вкласти 12 млрд доларів в будівництво швидкісної ж/д магістралі Мумбай - Ахмедабад. У компанії Hyperloop Transportation Technologies називають ці інвестиції невиправданими.

Реклама:

"Я вважаю, що вони (швидкісні потяги) будуть великою помилкою для Індії. У Індії є потенціал для реального використання нових технологій. Вкладіть 1 млрд доларів в Hyperloop, і у вас буде більш швидкий і ефективний спосіб перевозити людей", - зазначив Бібоп Грешта , керівник компанії Hyperloop Transportation Technologies.

Можлива дата початку будівництва поки невідома.

 

Раніше компанія Hyperloop One, конкурент Hyperloop Transportation Technologies, заявила про плани по запуску "вакуумного потягу" в ОАЕ, між містами Абу-Дабі і Дубай.

Нагадаємо, у січні засновник Tesla і SpaceX мільярдер-винахідник Ілон Маск представив проект Hyperloop ("Гіперпетля"), над яким сьогодні працюють дві компанії.

Крім того, раніше повідомлялося, що Hyperloop Transportation Technologies оголосила про те, що підписала з урядом Словаччини договір про майбутнє будівництво надзвукової транспортної системи, яка з'єднає Братиславу з Віднем і Будапештом.

ЦТС

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: