Омелян: УЗ дотує металургійну і вугільну галузь на 40-50 мільярдів гривень на рік

Вівторок, 8 листопада 2016, 09:55

За підрахунками які має ПАТ "Укрзалізниця", підприємство щороку дотуємо металургійну та вугільну галузі мінімум на 40-50 мільярдів гривень за рахунок дешевших перевезень.

Про це в ефірі 3S.tv заявив Міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Цього року, коли ми обговорювали ситуацію з останнім підняттям тарифу на 15%, я мав дуже важку розмову з бізнесом, було досягнуто консенсусу – що це останнє підняття. Що ми наводимо порядок в середині УЗ, позбавляємо її корупційності, виводимо її на ефективність і сідаємо за відкритий стіл для обговорення ситуації з тарифоутворенням", - зазначив міністр.

За його словами, зараз у УЗ є бажання підняти тариф, що на думку міністра не є правильно, але є необхідно.

Реклама:

"Мені прикро, що деякі українські експортери декларуючи декілька мільярдну збитковість на своїх підприємствах в той же момент на той самий асортимент декларують 200-400 млн євро прибутку, за той самий обсяг вантажу. Значить тут щось неправильно", - зазначив Омелян.

"За підрахунками які має УЗ, ми щороку дотуємо металургійну та вугільну галузі мінімум на 40-50 млрд гривень за рахунок дешевших перевезень. Питання комплексне", - додав він.

Омелян також зазначив, що після останнього підняття тарифу, нова команда УЗ має навести порядок, показати ефективність за рахунок внутрішніх резервів, які є величезними, і потім спілкуватися з бізнесом на цю тему.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: