РФ незаконно видобуває на шельфі Чорного моря 2 мільярда кубів газу в рік

Четвер, 3 листопада 2016, 09:54

Російське "Державне унітарне підприємство "Чорноморнафтогаз", яке після анексії Криму незаконно заволоділо активами української компанії "Чорноморнафтогаз", щорічно на шельфі Чорного моря добуває 2 млрд кубів газу і забезпечує ним півострів.

Про це повідомила глава української компанії "Чорноморнафтогаз" Світлана Нєжнова під час засідання комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, передає "УНІАН".

"У Криму газ видобуває російська компанія "Державне унітарне підприємство "Чорноморнафтогаз", яка потрапила в усі санкційні списки. Якщо хтось задавався питанням, звідки Крим бере газ, то відповім, що Росія за допомогою цієї компанії на шельфі Чорного моря добуває щорічно 2 млрд газу і, таким чином, забезпечує Крим", - сказала Нєжнова, додавши, що щорічна потреба Криму в газі становить 2 млрд куб. м.

Також вона додала, що природний газ видобувається в акваторії, яка є економічною зоною України.

Реклама:

"Цим Російська Федерація порушує Конвенцію з морського права ООН від 1982 року", - сказала Нєжнова.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик запропонував виставити захоплені РФ шельфові родовища на конкурс для укладення угод про розподіл продукції з іноземними компаніями.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!