Ціна на нафту марки Вrent знизилася до 48,6 долара

П'ятниця, 25 листопада 2016, 11:13

Ціни на нафту йдуть вниз на тлі зміцнення долара на торгах в Азії, при цьому учасники ринку як і раніше проявляють обережність в очікуванні рішення країн ОПЕК з питання про зниження видобутку.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Січневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 6:50 за київським часом знизилися на 0,8%, до 48,62 дол. за барель. Напередодні контракти подешевшали на 10 центів.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на грудень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу опустилися на 0,7% - до 47,64 дол., напередодні вони втратили 4 центи.

Реклама:

Саудівська Аравія підтримує в ході переговорів в ОПЕК амбітний план по скороченню колективної квоти до 32,5 млн барелів на день, тобто більш ніж на 1,1 млн б/д у порівнянні з жовтневим рівнем видобутку, повідомила в четвер The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела.

У вересні в якості орієнтира для зниження виробництва організація називала 32,5-33 млн барелів, однак з тих пір картель наростив видобуток.

Поки пропозиції Саудівської Аравії не отримали повної підтримки Ірану і Іраку, 2 і 3 за рівнем видобутку членів картелю.

Ер-Ріяд також пропонує, щоб країни, які не входять в ОПЕК, включаючи Росію, скоротили своє виробництво ще на 500-600 тис. барелів на день.

Зокрема, ОПЕК хотів би домогтися від Росії скорочення на 300 тис. барелів - з поточної позначки більш ніж в 11 млн.

У середу на конференції у Відні 14 країн-членів ОПЕК повинні будуть підписати угоду про зниження виробництва, покликану відновити баланс попиту і пропозиції на ринку, проте поки квоти для кожної з країн не узгоджені.

Ціни на нафту впадуть, як і довіра до ОПЕК, якщо домовленості не вдасться довести до кінця, пише Financial Times.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!