ООН: В офшорах розміщено до 25 трильйонів доларів

П'ятниця, 7 жовтня 2016, 13:32

В офшорах розміщено від 7,6 трлн до 25 трлн доларів.

Про це заявили правозахисники ООН у зв'язку з повідомленням про широкомасштабне незаконне використання офшорних рахунків на Багамських островах.

Як зазначається, в цілому ж частка незадекларованих коштів, що знаходяться на офшорних рахунках, може становити 80%.

"Частка незадекларованих коштів, що знаходяться на офшорних рахунках, може становити 80%. А це означає, що багато країн щорічно недоотримують сотні мільярдів доларів, які могли б бути спрямовані на соціальні проекти та боротьбу з бідністю", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Експерти зазначають, що уряди повинні більш активно боротися з шахраями, які ухиляються від сплати податків, розміщуючи незадекларовані доходи в офшорах... Секретність, якою оповиті офшорні зони, не дозволяє мати достовірні відомості про розміри приватних станів, таємно виведених в" податкові гаванію

Експерти ООН закликають владу всіх держав забезпечити відповідальність фінансових установ за їх співучасть в схемах ухилення від сплати податків.

Зокрема, незалежний експерт з питання про наслідки зовнішньої заборгованості для повного здійснення всіх прав людини Хуан Пабло Боославскі і два члени консультативного комітету Ради з прав людини Обіора Окафор і Жан Зіглер закликали держави ліквідувати таємні "податкові гавані" і створити робочу групу ООН по запобіганню випадків ухилення від сплати податків.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!