Рада скасувала ввізне мито на металобрухт

Вівторок, 4 жовтня 2016, 18:27

Верховна Рада проголосувала за законопроект, який встановлює нульові ставки ввізного мита на відходи та брухт чорних металів замість діючих в розмірі 5%.

"За" законопроект №3873 за основу і в цілому проголосували 251 народний депутат.

Згідно з пояснювальною запискою, основна мета - оперативна ліквідація дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку для забезпечення потреб вітчизняної металургійної промисловості.

Прийняття законопроекту сприятиме зниженню дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку та, як наслідок, належним чином забезпечить першочергові потреби підприємств оборонної галузі та відновлення інфраструктури.

Реклама:

Крім того, наявність доступної сировини на внутрішньому ринку забезпечить розвиток вітчизняної металургійної промисловості, а, отже, збереження робочих місць в реальному секторі економіки, надходження додаткових податків до бюджетів всіх рівнів та залучення інвестицій в українську економіку. 

Нагадаємо, раніше Верховна Рада збільшила на один рік мито на експорт брухту чорних металів з 10 євро за тонну до 30 євро за тонну.

Як відомо, 21 квітня Верховна Рада ухвалила закон, що передбачає збільшення строком на 3 роки мита на експорт лому чорних металів з 10 до 30 євро за тонну.

Однак президент Петро Порошенко ветував цей закон.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: