Держфінмоніторинг: Янукович і Ко розікрали 200 мільярдів гривень

Вівторок, 6 вересня 2016, 15:20

Екс-президент Віктор Янукович і його оточення можливо причетне до розкрадання майже 200 мільярдів гривень державних коштів.

Про це йдеться у звіті Державної служби фінансового моніторингу України.

"Сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом та можуть бути пов’язані з учиненням іншого злочину, за цими матеріалами (за весь період розслідування – ред.), становить 199,4 млрд грн".

У відомстві вказали, що у 2016 році фінансова розвідка України направила до правоохоронних органів 65 матеріалів "стосовно фінансових операцій, проведених за участю колишнього президента України Януковича В.Ф., його близькими та посадовцями колишнього уряду".

Реклама:

"Загальна сума фінансових операцій… за цими матеріалами становить 115,24 млн грн", - сказано у повідомленні.

Вказується, що за весь період проведення розслідувань (березень 2014 – серпень 2016 років) направлено до правоохоронних органів України 461 матеріал.

За цими матеріалами сума фінансових операцій становить 199,4 млрд грн.

У відомстві вказують, що за час проведення розслідувань заблоковано "на рахунках фізичних та юридичних осіб, які мають зв’язок з Януковичем В.Ф. та колишніми високо посадовцями, кошти в еквіваленті 1,52 млрд дол. США".

Також, за інформацією відомства, підрозділами фінансових розвідок інших країн повідомлено про замороження активів колишніх високопосадовців та пов’язаних з ними осіб на загальну суму 107,2 млн дол. США, 15,9 млн євро та 135,0 млн швейцарських франків.

Зокрема, йдеться про активи у Австрії, Великобританії, Латвії, Кіпрі, Італії, Ліхтенштейні, Швейцарії та Нідерландах.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: