Гройсман обіцяє розібратися в конфлікті навколо "Укртрансгазу"

Субота, 17 вересня 2016, 10:41

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман має намір найближчим часом розібратися в конфліктній ситуації, що виникла в зв'язку зі зміною Міністерством економічного розвитку і торгівлі статуту НАК "Нафтогаз України" і передачі ПАТ "Укртрансгаз" в управління Мінекономіки.

Про це прем'єр заявив на форумі YES в суботу.

"Мінекономіки прийняло таке рішення в межах своїх повноважень, але точно можу сказати, що якщо ми побачимо хоч одну загрозу, що це неправильно або що це потрібно змінити, то прем'єр-міністр на це відреагує і зробить все, щоб не було ніяких проблем ", - заявив Гройсман.

"Я обов'язково розберуся і поставлю крапку в цьому питанні. Точку, щоб велика українська компанія була відкритою, прозорою та ефективною", - додав він.

Реклама:

Як повідомлялося, МЕРТ, не повідомивши керівництво НАК "Нафтогаз України" своїм наказом від 7 вересня оновив статут "Нафтогазу", перебравши на себе функції з управління "Укртрансгазом", тоді як раніше це входило в компетенцію правління "Нафтогазу".

Крім того МЕРТ вивів з-під контролю НАК "Нафтогаз України" здійснення закупівель ПАТ "Укртрансгаз".

Обидва накази підписано першим віце-прем'єром і главою МЕРТ Степаном Кубівим.

За інформацією прес-служби НАК, така зміна статуту поставила під загрозу укладення "Нафтогазом" кредитної угоди з залученням Світового банку (СБ) на суму 500 млн дол і є порушенням умов за кредитною угодою з ЄБРР і потенційним дефолтом по заборгованості, гарантованої державою.

Ці дії вже викликали занепокоєння Європейського банку реконструкції та розвитку.

Крім того колишній міністр економіки України Айварас Абромавичус заявив, що рішення МЕРТ суперечить реформам, узгодженим з європейськими партнерами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!