Fitch підвищило рейтинги "Кернела"

Четвер, 15 вересня 2016, 14:06

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента агрохолдингу "Кернел" в національній валюті на рівні "CCC".

Про це повідомляється в прес-релізі агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим довгостроковий РДЕ в іноземній валюті підтверджений на рівні "ССС".

Національний довгостроковий рейтинг компанії підвищено з рівня "A- (ukr)" до "AA + (ukr)". Прогноз по рейтингах - "стабільний".

Реклама:

"Підвищення РДЕ в національній валюті і національного довгострокового рейтингу відображає стійкість бізнесу "Кернел" в умовах політичної та економічної невизначеності в Україні завдяки бізнес-моделі компанії, орієнтованої на експорт, і обмеженій залежності від української банківської системи", - наголошується в прес-релізі.

"Разом з сильними показниками кредитоспроможності це обумовлює РДЕ компанії в національній валюті на один рівень вище. РДЕ в іноземній валюті у "Кернел" як і раніше стримується стелею України "CCC", - йдеться в повідомленні.

Як відзначають в рейтинговому агентстві, більш істотне підвищення рейтингу щодо РДЕ України в національній валюті стримується ризиками рефінансування, з якими компанія стикається кожен рік в рамках продовження її кредитних ліній для фінансування циклів закупівлі зерна і виробництва соняшникової олії.

Крім того, рейтинг "B-" враховує ризики, пов'язані із залежністю компанії від закупівлі зерна і насіння соняшнику в Україні і від інфраструктури в країні.

"Кернел" - вертикально інтегрована компанія, що працює в агропромисловому секторі України з 1994 року.

Виробляє соняшникову олію, здійснює дистрибуцію бутильованої олії в країні під торговими марками "Щедрий Дар", "Стожар", "Чумак Золота", експорт олії й зернових, а також надає послуги зі зберігання зернових і олійних культур на елеваторах.

Найбільшим акціонером "Кернел" через Namsen LTD виступає голова ради директорів Андрій Веревський - 39,21%, ще 6,01% належить фонду ING OFE.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: