АМКУ через суд "вибиватиме" штраф з "Газпрому"

П'ятниця, 19 серпня 2016, 11:27

Антимонопольний комітет України має намір звернутися до суду для стягнення штрафу в розмірі 86 млрд грн раніше накладеного на російський "Газпром".

Про це повідомив глава відомства Юрій Терентьєв, передає "Інтерфакс-Україна".

"Рішення підлягає виконанню ... Якщо воно не виконується, то буде звернення до суду", - сказав він на прес-конференції.

При цьому Терентьєв зазначив, що таке звернення буде направлено до суду після того, як "Газпром" вичерпає всі можливості для оскарження рішення АМКУ в українських судах (на сьогодні "Газпром" провалив оскарження в першій та апеляційній інстанціях і касацію).

Реклама:

Як повідомлялося, АМКУ 22 січня 2016 року наклав на "Газпром" штраф за зловживанням монопольним становищем у транзиті газу через Україну на 85,966 млрд грн.

У "Газпромі" заявили, що у АМКУ відсутні повноваження в питанні регулювання транзиту через Україну, але в останній можливий для подачі позову день - 12 квітня - зареєстрували позов до Господарського суду Києва про визнання недійсним цього рішення АМКУ.

Госпсуд Києва постановою від 13 квітня цього року у справі №910/6797/16 повернув без розгляду позовну заяву "Газпрому" про оскарження штрафу АМКУ.

Підставою для повернення стало неналежне оформлення позовної заяви, а саме - ненадання доказів повноважень особи, яка підписала позов.

Київський апеляційний господарський суд відхилив скаргу "Газпрому", який просив визнати недійсним рішення Госпсуду Києва, що залишив без розгляду позовну заяву російської компанії про оскарження рішення АМКУ про накладання штрафу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!