Кабмін змінив склад правління "Укрзалізниці"

Понеділок, 6 червня 2016, 14:03

Кабмін затвердив новий склад правління ПАТ "Українська залізниця", до якого увійшли 4 іноземці та 2 українці.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Українська залізниця". 

"На засіданні 1 червня уряд призначив новий склад правління ПАТ "Укрзалізниця". До нього увійшло шість членів, включно з переможцем конкурсу на голову правління Войцехом Бальчуном", - йдеться у повідомленні.

Громадянин Польщі Войцех Бальчун має понад 15 років професійного досвіду, в тому числі 7 років досвіду роботи у сфері залізничних перевезень у Польщі на посаді голови наглядової ради польської залізниці РКР S.A. та генерального директора PKP Cargo S.A.

Реклама:

До складу правління увійшов директор з економіки і фінансів "Укрзалізниці" Олександр Бужор. Він прийшов у компанію зі створенням ПАТ та відзначився успішною реструктуризацією зовнішніх зобов’язань. З 1992 по 2001 рік обіймав керівні посади в банках "Промінь", "Приват–Ексель", "Аваль", "Золоті ворота", "Правекс-банк". З 2001 по 2007 рік обіймав посаду першого заступника голови правління та посаду голови правління акціонерного-комерційного банку "Золоті ворота".

З 2007 по 2008 рік був директором з фінансових питань дочірньої компанії "Укртрансгаз". З 2008 по 2010 рік - голова правління акціонерного комерційного банку. З 2010 по 2014 рік обіймав керівні посади у філії "Управління магістральних газопроводів" публічного акціонерного товариства "Укртрансгаз".

Для управління соціальним блоком призначено члена правління Марчека Желько, який має понад 15-річний досвід управління персоналом. Серб за походженням, він давно працює в Україні.

У 2014-15 роках був незалежним членом наглядової ради "Укрросметалл", у 2013-14 працював директором з персоналу групи Starlightmedia, у 2007-13 на аналогічній посаді у ПАТ "Дніпроспецсталь". Майже десять років обіймав керівні посади в корпорації McDonald’s в Україні, Румунії та Югославії. До призначення в "Укрзалізницю" реформував HR-напрямок в компанії "Нова Пошта".

До складу правління увійшов поляк Ремігіуш Пашкевич. У 2012-15 роках Пашкевич очолював PKP PLK, польського оператора залізничної інфраструктури. Під його керівництвом була запроваджена наймасштабніша в Польщі програма модернізації та інфраструктурних інвестицій на залізниці.

Окрім цього, він має значний досвід управління та фінансового менеджменту. У 2009-12 роках очолював промислову корпорацію ANWIL, працював у PKN ORLEN, Польському національному банку, міністерстві фінансів Польщі та на низці посад у наглядових радах найбільших польських компаній.

Ще одним вихідцем з PKP Cargo у складі правління залізниці став Марек Роберт Залєсний. Його кар'єра протягом майже 15 років була пов'язана із залізничними перевезеннями.

З 1999 року Залєсний працював у логістичній компанії CTL Group, а в 2008 перейшов до PKP Cargo. До 2013 року входив до складу правління польської залізничної компанії і спільно з Войцехом Балчуном готував її до IPO. У 2014 році змінив профіль діяльності і увійшов до керівного складу металургійної компанії Centrali Zaopatrzenia Hutnictwa.

В новому складі правління залишився Сергій Михальчук, який із червня 2015 року обіймав посаду директора з інфраструктури.

Уряд вивів зі складу правління Оксану Маріну, Штефана Хофсаєса та Євгена Кравцова, який став першим заступником міністра інфраструктури.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: