Visa створила пристрій для платежів у вигляді кільця

Неділя, 5 червня 2016, 11:53

Компанія Visa, власник однойменної платіжної системи, розробила пристрій під назвою NFC Ring - це, власне, NFC-кільце, надівається на палець і дозволяє з його допомогою оплачувати товари і послуги скрізь, де є відповідні термінали.

Про це пише euromobile-ukraine.

Гаджет розроблений спеціально для Олімпійських ігор в Ріо, які пройдуть цього року.

Першими власниками NFC Ring стануть всі 45 учасників так званої "команди Visa", в яку увійшли спортсмени з різних країн.

Реклама:

Всередині NFC Ring, дизайн якого створила компанія McLear & Co, знаходиться NFC-чіп від компанії Gemalto, а також вбудована антена, а ось акумулятора в кільці немає і не буде.

 

Також в ньому не міститься рівним рахунком ніякої інформації про прив’язаний до нього рахунку, так що хакери, які вже потирають руки, можуть спокійно йти палити в кут - тут їм ловити нічого.

Плюс до всього, з кільцем NFC Ring на пальці можна купатися і плавати, так як воно витримує занурення на глибину аж до 50 метрів.

Компанія Visa дуже серйозно підійшла до питання "платежетизації" Олімпійських ігор 2016 року: на всіх об’єктах, де пройдуть змагання, встановлено понад 4000 платіжних терміналів з підтримкою Visa, і кожен з них навчений роботі з NFC-чіпами, вбудованими в різні гаджети і смартфони.

Кільце NFC Ring, ймовірно, буде відправлено в масове виробництво, але терміни здійснення цього плану і вартість кожного екземпляра пристрою поки не обговорюються.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: